Træningen

Kihon Happo . Teknik træning.
Kihon Happo . Teknik træning.

 


I dojoen trænes Bujinkan Budo Taijutsu, der også kendes som ninjutsu, ninja-ernes kampsystem.

Bujinkan-skolen ledes af af stormester Masaaki Hatsumi , hvis hovedskole ligger i Japan . Hatsumi´s officielle titel er ” Soke ” .

Udelukkende at kalde træningen ninjustu er dog en forenkling , der ikke dækker det enorme indhold , der er i Bujinkan-skolen .

Bujinkan består af kerneindholdet i de 9 gamle japanske skoler ,som Hatsumi – soke er stormester for .

Af hensyn til forståelsen nævnes de her :

Togakure-ryu Ninpo
Gyokko-ryu Koshijutsu
Kotoh-ryu Koppojutsu
Kukishinden-ryu Jutaijutsu
Shinden Fudo-ryu Dakentaijutsu
Gyokushin-ryu Ninpo
Gikan-ryu Koppojutsu
Takagi Yoshin-ryu Jutaijutsu
Kumogakure-ryu Ninpo

Kun de 3 af disse er ninja-skoler og de 6 andre er det man ville kalde samurai-skoler. De er imidlertid alle givet videre gennem mange generationer fra stormesteren til den ny stormester og nu samlet i een skole under Hatsumi -soke.

Hatsumi lægger stor vægt på , at selvom han underviser i elementer af de forskellige skoler , skal man ikke fortabe sig en enkelt skole , men huske , at det er Bujinkan vi træner.

Noget af det , der adskiller Bujinkan fra andre kampkunstskoler , er at det er en skole , der udvikler sig hele tiden og ikke har lagt sig fast på gamle ideer eller et fastsat antal teknikker , der ikke kan ændres.

Bujinkan er træning i ægte kamp , ” Jissen”. Derfor der der ikke nogen sportskampe i Bujinkan. Der kan ikke vindes medaljer.

Der lægges i træningen også vægt på , at man ikke bliver ” usårlig ” af at træne. Man skal undgå fantasier og illusioner om sin egen overlegenhed.

Til gengæld byder træningen på en enestående chance for selvudvikling , både fysisk og mentalt. Udøvere af Bujinkan lærer at finde deres skjulte evner og udnytte dem. i det hele taget lægger Hatsumi – soke vægt på udvikling af selvkontrol .

Den daglige træning kaldes også Taijutsu træning og alle Bujinkan-udøvere træner for at forbedre deres taijutsu.

Denne stræben efter forbedring bliver efterhånden til en livsstil og kan bredes ud over alle livets forhold. På den måde flytter man efterhånden træningen ud af træningslokalet og har den med sig hele tiden.

Træningen omfatter visse former for traditionelle japanske våben.

Hvem kan træne :

Alle der har opnået en vis modenhed og kropsudvikling , dvs. når man er 14-15 år.

Der er ingen øvre aldersgrænse.

Det kræves at man har en god moral for at træne i klubben.

Bujinkans regler forbyder at undervise kriminelle.

Undervisning af personer med mentale handicap eller alvorlige psykiske sygdomme må af sikkerheds hensyn ikke finde sted.

Misbrugere af alkohol eller hvilken som helst form for narkotika eller euforiserende stoffer eller dopingmidler kan ikke træne i dojoen.

Klubben kan kræve en helbredserklæring eventuelt en lægeerklæring af medlemmerene for at sikre mod skader eller spredning af farlig smitte.

 

 

Juridiske forhold.

Foreningen har taget stilling til følgende :

Børnepolitik.

Vi værner om børn og vil give dem den bedste træning og muligheder i livet.

Alkohol og rygepolitik

Der ryges ikke når der er børn i nærheden. Der indtages ikke overdrevne mængder alkohol i børns nærhed. Tydelig alkoholpåvirkethed er forbudt i børns nærhed.

Privatlivspoltik

Foreningen beskytter medlemmernes privatliv i henhold til Persondataforordningen.

Regler herfor er udarbejdet.

Prøvetid

Der er en gensidig prøvetid , efter denne prøvetid kan man blive medlem i klubben.

Taijutsu-træning